CategoriesEn los medios

Elvallenc.cat «Calçots El Feix»

El Vallenc Cal

 

El Vallenc Cal

El mes de maig ens pica a la porta i fins i tot ara alguns amics i coneguts encara s’atreveixen a fer calçotades. Encara que sembli estrany, la demanda d’assaborir calçots encara cuqueja l’estómac d’alguns que, si em permeten, van tard. La realitat és la que mana avui dia, i, com assegura Jordi Casas, responsable de Calçots el Feix, «el calçot està de moda».

A la plana de Reus -al quilòmetre 14 de la N-420- hi trobem el Mas Fondista, una extensió de terreny enorme que enguany, atenció a la dada, ha permès a Calçots El Feix vendre un milió de calçots. El seu propietari, Jordi Casas, afirma que la festa del calçot està «en un moment espectacular; a la gent, als amics, als familiars, els encanta reunir-se entorn d’una bona calçotada, ja sigui al seu mas o en un restaurant».

A Calçots El Feix aposten per l’especialització de la venta del calçot cuit al client, i l’aposta els està donant molt bon resultat, fins al punt que, en aquesta darrera temporada, el 90% de la venda ha estat de calçot cuit. Les tendències en aquesta segona dècada del segle XXI són les que són, i com bé indica Casas «els particulars prefereixen sobretot el calçot cuit, bé per comoditat , bé perquè allà on se l’han de menjar no tenen la logística per coure’l».

El sector del calçot està d’enhorabona, perquè si anteriorment explicàvem que tot i que la temporada cada vegada s’allarga més, també hem de dir que comença abans. Enguany els primers calçots es van colli a Mas Fondista el 2 de novembre, un calçot d’entre 13 i 14 centímetres. Sigui pels interessos que sigui, (gastronòmics, per al sector de la restauració o de la pagesia), a inicis de desembre la festa de la calçotada ja truca a la porta, fins i tot abans que es posin els tradicionals llums nadalencs i els torrons ja siguin a taula.

Calçots El Feix